Ariadna Thalía Sodi Miranda, cunoscuta la nivel mondial, Thalía, s-a nascut in Mexic pe 26 august 1971. Si-a inceput cariera muzicala la inceputul anilor ’80 ca solista a grupului de copii, Din Din. In 1986, s-a alaturat formatiei Timbiriche, in voga la acea vreme, in Mexic si a inregistrat alaturi de aceasta, 3 albume.

In 1989, Thalia decide sa inceapa o cariera solo, fapt pentru care paraseste formatia si se muta la Los Angeles, pentru a-si aprofunda cunostintele muzicale. Un an mai tarziu, revine in Mexic unde semneaza un contract cu casa de discuri Fonovisa si lanseaza primul sau album, intitulat generic, ‘Thalia’. In ciuda criticilor aspre din partea specialistilor, Thalia are un imens succes la public, fapt pentru care alaturi de aceeasi casa discografica lanseaza ‘Mundo de cristal’ in 1991 si ‘Love’ in 1992, care inregistreaza vanzari record pe teritoriul mexican.

Doi ani mai tarziu, diva mexicana semneaza un contract cu una din cele mai importante case de productie din lume, si anume, EMI Music, dirijata de Emilio Estefan. Alaturi de EMI, Thalia inregistreaza zece albume, ale caror vanzari la nivel mondial depasesc 30 de milioane de exemplare.

In anul 2009, Thalia inceteaza colaborarea cu EMI in favoarea companiei Sony Music, al carei presedinte fusese pana in 2003, sotul sau, Tommy Mottola. Una din clauzele stipulate in contract prevedea realizarea a cel putin trei albume. Pana in prezent, Thalia a lansat ‘Primera fila’ in 2009, ‘Primera fila… un ano despues’ in 2010, ‘Habitame siempre’ in 2012, ‘Viva kids vol.I’ si ‘Amore mio’ in 2014. ‘Primera fila’ a inregistrat cel mai mare succes, fiind premiat cu Disc de Diamant si triplu Disc de Platina. De asemenea, ‘Habitame siempre’ a obtinut Discul de Aur si triplu Disc de Platina pentru vanzari atat fizice, cat si digitale. Totodata, albumul a ocupat locul 1 in iTunes si a fost desemnat cel mai bun album pop, la Premiile Lo Nuestro 2014. Nu in cele din urma, productia muzicala dedicata copiilor, ‘Viva kids vol.I’ este nominalizata la Premiile Latin Grammy.

Thalia a vandut peste 40 de milioane de albume in intreaga lume, ccea ce o desemneaza ca fiind una din cantaretele cu cele mai mari vanzari din toate timpurile. Printre cele mai importante succese ale sale se numara ‘Piel morena’, ‘Amor a la mexicana’, ‘Entre el mar y una estrella’, ‘Tú y yo’, ‘Arrasando’, ‘No me enseñaste’, ‘¿A quién le importa?’, ‘Por amor’, ‘Cerca de ti’, ‘Amar sin ser amada’ si ‘Equivocada’. A cantat in diferite limbi, printre care franceza, engleza, portugheza si tagalo. ‘Piel morena’ a fost desemnata cea mai buna melodie de limba spaniola din toate timpurile, conform unui sondaj realizat de Univision (cea mai importanta televiziune hispanica din Statele Unite).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s